Lifestyle

To je pogosto spregledan faktor, ki podjetjem omogoča globalno rast…

Podjetniki za stvari, ki jih ne moremo narediti sami, premalokrat uporabimo zunanje storitve. Posledično se podjetje ne širi s hitrostjo, kot bi si želeli, prodaja pa prav tako ne raste po naših pričakovanjih. Dober primer sodelovanja z zunanjimi izvajalci bo v tem članku predstavila Malinca, ki se je pred kratkim povezala z vrhunskimi strokovnjaki mednarodno priznane znamke Add Actives. Skupaj jim je uspelo razviti izjemen izdelek, ki že navdušuje Malincine uporabnice.

rast

Rast, ki se še ni zaključila…

Globalni trg izdelkov za nego kože je v zadnjih letih eksplodiral. Po podatkih GVR (Grand view research) je bil v letu 2021 ocenjen na 130,50 milijarde ameriških dolarjev. V obdobju od 2022 do leta 2030 naj bi ta zrasel po 4,6-odstotni sestavljeni letni stopnji rasti (CAGR).

Zaradi vse večje ozaveščenosti o različnih prednostih uporabe izdelkov za osebno nego se je v zadnjih nekaj letih povečalo povpraševanje po njih. Ozaveščenost je prinesla tudi to, da se je povečalo povpraševanje po naravnih in organskih izdelkih za nego kože.

Podjetja, ki ponujajo tako kozmetiko, so tako postala pomemben sektor v kozmetični industriji in industriji dobrega počutja. Ta trend pa bo po pričakovanjih ostal enak tudi v prihodnje.

Večje povpraševanje po anti-ageing izdelkih...

Leta 2020 naj bi bil svetovni trg z anti-ageing izdelki vreden približno 58,5 milijarde ameriških dolarjev. Ocenjuje se, da bo ta trg v obdobju med 2021 in 2026 beležil sedemodstotno sestavljeno letno stopnjo rasti (CAGR).

Zaradi vse večjega zavedanja o vplivih okolja na staranje kože in tudi v želji po tem, da bi mladostnost kože ohranili dlje, se je tako povečalo in se še povečuje tudi povpraševanje po anti-ageing izdelkih, ki naj bi delovali proti staranju.

Take izdelke uporabljajo čedalje mlajši potrošniki. Ti želijo začeti že s preprečevanjem staranja kože in ne šele, kot je veljalo nekdaj, z zmanjševanjem znakov staranja v času, ko se ti le-ti že pojavijo.

A kako naj se v poplavi trendov in izdelkov za nego kože sploh znajdemo?

V poplavi kozmetičnih znamk, ki je včasih težko ločiti zrnje od plev, znamke pa med sabo tudi tekmujejo v lansiranju čim bolj trendi izdelkov. A ni vse, kar je trend tudi dobro.

Tudi pogosto ločevanje izdelkov na moške in ženske izdelke ima v temelju običajno le eno razliko... to so dišave, ki so izdelkom dodane in smo jih skozi kulturo sprejeli za bolj moške in bolj ženske dišave. Te so pogosto tudi škodljive, saj razni umetni aromati nimajo najboljšega slovesa.

Aktivne učinkovine v izdelkih pa so za vse, ne glede na spol in dišave, enake. Kljub temu obstaja nekaj temeljnih učinkovin, na katere smo pri izbiri izdelkov pozorni.

Znani vitamin v novi preobleki…

Ena takih učinkovin je vitamin C. Serumi z vitaminom C so zasloveli, ker imajo dokazane učinke na kožo. Neenakomeren ton kože, hrapava tekstura, drobne gubice, brazgotine po aknah, pusta koža, anti-ageing... Vse to lahko naslavlja dober serum z vitaminom C.

Zveni kot univerzalni antioksidant, ki ima moč za boj proti neverjetnemu številu težav. In to drži – a treba je paziti, da izberemo vitamin C v primerni obliki.

Običajni vitamin C je vodotopen, največkrat pa je naveden kot askorbinska kislina. Taka oblika sicer ima učinek, a le na površini kože, kjer na žalost razpade že po pol ure.

Askorbil tetraizopalmitat...

Da bi vitaminu C priskrbeli transportno sredstvo, ki bi ga hkrati varovalo pred oksidacijo, so znanstveniki naredili poseben derivat, imenovan askorbil tetraizopalmitat.

Gre za vitamin C, ki je ujet v maščobno kapljico, ki ga varuje in mu pomaga penetrirati v globlje plasti kože. Tam se maščoba loči od vitamina C, ta pa na varnem razvije vse svoje neverjetne sposobnosti... Te v podkožju delujejo tudi do dva dni.

Sposobnosti, ki jih ima vitamin C v koži, so:

  •  spodbujanje proizvodnje kolagena,
  • zaviranje melanina in nastanka pigmentnih lis zaradi sonca,
  • zaščita pred UV-sevanjem,
  • nevtralizacija škodljivih prostih radikalov,
  • hitrejša regeneracija celic,
  • odstranjevanje pigmentnih lis zaradi aken.

A pozor…

Takšen vitamin C v tetra obliki je za razliko od običajnega topen v maščobi. To pomeni, da je zanj najbolje, če ga vsebuje serum na oljni osnovi. Tudi sicer bodimo pozorni na sestavine serumov, ki pogosto vsebujejo v večini vodo, kup aditivov in le malo vitamina C.

rast

Unikatna spojina, ki je še močnejša kot vitamin C...

Poleg vitamina C lahko v izredno redkih izdelkih najdemo še eno posebno spojino, ki je tudi do 6000-krat močnejša od vitamina C in ima izjemen vpliv na kožo. To je naraven oranžno rdeč pigment astaksantin.

Astaksantin naj bi:

  • zmanjšal vnetne procese po izpostavljenosti UV-sevanju,
  • deloval proti oksidativnim procesom,
  • ščitil proti ultravijoličnim žarkom in deloval kot naravni zaščitni faktor,
  • vplival na procese, povezane z nastajanjem gub.

Ker lahko kožo ščiti pred škodljivimi UV-žarki, izboljšuje tudi elastičnost kože. Zaradi tega je koža bolj gladka in navlažena. Astaksantin je tako odlična dopolnitev vsakodnevni kremi z zaščitnim faktorjem (SPF), ki je danes postala ustaljeni del vsakodnevnih rutin. Ta namreč pripomore ne le k preprečevanju prezgodnjega staranja, ampak tudi k preprečevanju bolezenskih stanj kože, ki se lahko v najhujših oblikah manifestirajo kot melanomi.

Razmerje med kakovostjo in ceno lahko tudi zavede…

Ko iščemo primeren serum, moramo torej biti pozorni, da vsebuje prvovrstne sestavine. Še en pomemben vidik pa je razmerje med kakovostjo in ceno, ki je pomemben vidik pozicioniranja vsake blagovne znamke. Kljub temu pa to, da za neki izdelek odštejemo celo več kot 100 evrov še ne pomeni nujno, da je res take kakovosti, kot ga želimo.

Študije so pokazale, da je cena pogosto ena od prvih stvari, ki jih potencialni kupci pogledajo, ko se odločajo o nakupu izdelka. In pogosto vlada mišljenje, da so izredno dragi izdelki tudi izredno kakovostni. Pravo sliko o izdelku pa vsekakor razkrije to, da preverimo njegovo sestavo.

Danes za to, da bi razvozlali skrivnostne spojine, navedene na lepih dizajnerskih embalažah, ni treba prav daleč, saj jih lahko preprosto vpišemo v aplikacije, kot sta INCI Decoder in INCI Beauty ali pa si o izdelku preberemo mnenje kakšnega strokovnjaka za nego kože.

Včasih so najboljši izdelki skriti očem širših množic, ker jih povozijo svetovni giganti, lahko pa so poznani ravno strokovnjakom, ki se potrudijo poiskati tisto najboljše…

Izjemna sodelovanja za kakovosten razvoj izdelkov…

Ko izbiramo izdelke, s katerimi bi poskrbeli za svojo kožo, poskusimo izbrati nekaj, kar bo poskrbelo za več aspektov nege kože. Če je le mogoče, naj ti izdelki delujejo proti različnim problemom, hkrati pa predstavljajo učinkovito anti-ageing nego.

Idealen serum vsebuje oba zgoraj omenjena antioksidanta (maščobotopen vitamin C in astaksantin) v oljni mešanici z drugimi antioksidanti. Antioksidanti, kot so različne omega maščobne kisline, karotenoidi, kožo še pred poletjem okrepijo, da je manj občutljiva na sevanje in sonce.

V oljni mešanici so združeni tudi rastlinski izvlečki z antioksidantnim delovanjem, vitamin E, koencim Q10, ki ima dokazane učinke na kožo itd.

Ravno zato nam je Malinca predstavila nov produkt, ki zadosti vsem smernicam prvovrstne kozmetike in vsebuje res le najboljše sestavine.

rast

Serum C15 Booster je nastal kot plod sodelovanja Malince z vrhunskimi strokovnjaki mednarodno priznane znamke Add Actives.

Tak izdelek je dokaz, da po najboljše reči včasih ni treba daleč. Tudi v poslovnem svetu velja, da, ko česa ne moremo sami, poiščemo strokovnjake, ki nam lahko pomagajo stopiti tisto manjkajočo stopničko više.

Sodelovanja so pogosto spregledani faktor, ki lahko dolgoročno podjetju omogoči rast, koristi pa tudi strankam...  Tem namreč prinese najvišje zadovoljstvo in lepo ter pomlajeno kožo obraza.

Vrhunski Serum C15 Booster, ki je plod sodelovanja Malince in Add Actives lahko najdete s klikom tukaj.Malinca

No Newer Articles
Komentarji (0)

Komentiraj

Polja označena z * so obvezna.