Lifestyle

3 recepti za razstrupljanje telesa in več energije…

Vsak dober podjetnik se najverjetneje zaveda, kako pomembno je njegovo lastno počutje in kako močno lahko le-to vpliva na samo sprejemanje odločitev in tudi na zaposlene. A tako zavedanje predstavlja pomembno prednost…

Ko se zavedamo, da moramo poskrbeti za svoje počutje, v vsakdan vnesemo drobne spremembe, ki nam pomagajo, da se počutimo bolje. Sem sodijo zdrava prehrana, gibanje in skrb za mentalno zdravje. Tu in tam pa je dobro poskrbeti tudi za detoks oz. razstrupljanje. To je lahko mentalno ali pa tudi fizično.

Digitalni in fizični detoks za več energije in ostre misli

Za mentalni detoks oziroma razstrupljanje lahko poskrbimo tako, da si privoščimo nekaj ur ali pa celo kakšen dan brez digitalne tehnologije. Tak digitalni detoks bo zmanjšal obseg informacij, s katerimi smo nenehno bombardirani, hkrati pa se bomo lažje posvetili rečem, ki so zares pomembne.

Dvakrat do trikrat letno si lahko privoščimo tudi razstrupljanje telesa s pomočjo živil, ki nam bodo pomagala odplakniti odpadne snovi.

Za tako razstrupljanje ne potrebujemo ekstremnega postenja in drugih metod, saj obstajajo precej preprostejše alternative v obliki napitkov, smutijev in pudingov… Pomembno je tudi, da spijemo vsaj 3 dl tekočine na 10 kg telesne teže in s tem iz telesa še lažje odplaknemo neželene snovi. 

Pripravili smo tri recepte, ki z aktivnimi razstrupljevalnimi sestavinami nase vežejo težke kovine ter odpadne snovi in nežno očistijo črevesje. Najbolje jih je zaužiti na tešče, saj se bo na ta način zvišal fokus, ki ga za učinkovito delovanje resnično potrebujemo…


#1: Vroči detox napitek

Sestavine za 1 napitek:  

Priprava: Zavremo vodo in jo prelijemo v skodelico. Počakamo, da se malenkost ohladi, dodamo sok pomaranče, sok limone, kurkumo, cimet in ingver ter dobro premešamo. Napitek popijemo še topel.

#2: Detox puding

Sestavine za 2 pudinga: 

  • 4 velike žlice chia semen
  • 250 ml kokosovega mleka
  • 1 čajna žlička zelenega čaja matcha
  • 2 kivija 

Priprava: V večji posodi ali steklenem kozarcu s pokrovom zmešamo chia semena, matcho in kokosovo mleko. Dodamo 1 olupljen in na drobne kocke narezan kivi ter ga vmešamo v puding. Vlijemo v 2 kozarca. Olupimo še drug kivi in ga narežemo na kocke ter z njim okrasimo pudinga. Puding vsaj kakšno uro pustimo v hladilniku, da se zgosti. Odličen je tudi za zajtrk.

#3: Smuti s super živili

Sestavine:  

Priprava: Vse sestavine zmešamo v mešalniku, prelijemo v kozarec in spijemo.Članek izraža stališče gostujočega avtorja in ne nujno stališče uredništva.

Komentarji (0)

Komentiraj

Polja označena z * so obvezna.