Podjetniške zgodbe

Sara Isaković: ”Ta miselna tehnika mi je prinesla olimpijsko srebro …”

Saro večina izmed nas pozna po njenem izvrstnem srebrnem nastopu na olimpijskih igrah leta 2008 v Pekingu, ko je za Slovenijo osvojila prvo olimpijsko medaljo v ženskem plavanju. Med zanimivim pogovorom, nas je spustila v ‘’zakulisje’’ svoje športne kariere ter z nami delila nasvete iz področja psihologije, kjer se je uveljavila kot ena najboljših ‘’performance psihologinj pri nas …

15.10.2021

Tokratna gostja intervjuja je bila nekdanja vrhunska plavalka Sara Isaković, ki je na olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008 osvojila srebrno medaljo. Za Slovenijo je bila to prva olimpijska medalja v ženskem plavanju.

Sara je po njeni uspešni in navdihujoči športni karieri nadaljevala s šudijem na Univerzi Berkeley, kjer je leta 2013 diplomirala iz psihologije. Svojo izobrazbo je nato dvignila še stopničko višje na kalifornijski univerzi San Diego, kjer je magistrirala iz performance psihologije ...

V zanimivem in poučnem intervjuju, se je s Filipom pogovarjala o zakulisju njene športne poti. Med drugim nam je zaupala miselno tehniko, ki jo spremlja že od otroških let in je ključno pripomogla k njenemu uspehu na olimpijskih igrah.

Kot priznana ‘’performance’’ psihologinja je govorila tudi o pomenu psihologije, podzavesti ter nasvetih, kako lahko našo ‘’glavo’’ postavimo na pravo mesto. 

Skratka - spodaj pripenjamo zelo zanimiv, poučen in koristen pogovor, ki ni namenjem samo profesionalnim športnikom, pač pa vsem ljudem, ki si želijo uspeha.
Komentarji (0)

Komentiraj

Polja označena z * so obvezna.